Klipper Nirwana: Sportief onthaasten op het water!

De specialiteiten van
tweemastklipper Nirwana

Offerte aanvragen

Wedstrijdzeilen

Met de Nirwana kunt u rustig zeilend Nederland verkennen. Óf u gaat samen met de Nirwana de strijd aan met andere schepen!

Als u van fanatiek zeilen houdt en van de strijd aan gaan, bent u op de Nirwana aan het juiste adres! De Nirwana is een snelle klipper en Irene houdt ervan om wedstrijden te varen.

Er zijn in Nederland vele officiële platbodem wedstrijden. Bij de Pieperrace, Klipperrace en Waddenrace is de Nirwana vaak van de partij. Maar een wedstrijd zeilen kán elke dag! Een afspraak voor een "match race" met een andere fanatieke collega is snel gemaakt.

Iedereen krijgt duidelijk uitleg wat zijn of haar taak is. Klaar voor de start? Af! En omhoog gaan de zeilen, het schip maakt vaart, heeft het andere schip z'n zeilen nét zo snel gehesen als wij? Welk schip maakt de slimste slagen en beslissingen? En dan uiteindelijk: wie is er het snelste bij de afgesproken finish?

Wie zeilen er zoal wedstrijden met de Nirwana?

Vlak voor de start!
Op naar de boven boei! Fortisbank race 2008.
Soms lijkt het of iedereen een andere kant op gaat...
De standaard tuigage van de Nirwana kan worden uitgebreid.

Er zijn klanten, die samen met vrienden of collega's de Nirwana huren om aan een officiële wedsrtijd mee te doen.
Er worden ook door verschillende bedrijven of stichtingen, onderlinge wedstrijden georganiseerd. De Lionsclub regatta, georganiseerd door de Lionsclub Heemstede, is hier een goed voorbeeld van. Al tientallen jaren wordt er voor de kust van Enkhuizen jaarlijks door meerdere schepen gestreden om de eer!
Maar ook tijdens een mooie zomerdag onderweg naar de eerstvolgende haven kan zomaar spontaan een wedstrijd ontstaan. Zowel met jongeren aan boord als met volwassenen.

De standaard tuigage van de Nirwana van 340 m2 kan uitgebreid worden tot ongeveer 700m2.
Bij "officiële" wedstrijden wordt de standaard bemanning van twee personen vaak uitgebreid tot drie á vier bemanningsleden. Er wordt op het scherpst van de snede gevaren. Om dat tijdens alle weersomstandigheden veilig te kunnen doen, zijn er dan extra bemanningsleden aan boord die het schip op hun duimpje kennen.

Contact

Laatste nieuws

Meer nieuws

Up to date nieuwtjes Team Nirwana

Up to date nieuwtjes Team Nirwana

Team Nirwana is (zeer) actief op de sociale media.